RRB Quiz Day 1 Practise Test

RRB Quiz Day 1 Practise Test – Dear students, you know that mixed chapter of question is a part of getting points and every chapter is important. Therefore, we are providing 20 questions. Solve all these quizzes every day so that you can improve your accuracy and speed. We also provide lots of questions. So you can practice that chapter which takes more time to solve the questions.

[WpProQuiz 1]

RRB Day-1 (10 min)

1) The sum of Rs.15800 gives a simple interest of Rs.3555 in 3 years. Then, find the rate of interest?

  1. a) 6.5
  2. b) 6
  3. c) 7
  4. d) 7.5

Answer: d)

2) A train length of 220 metres crosses a bridge length of 100 metres in 20 seconds. What is the speed of the train(in km/h)?

  1. a) 52.5
  2. b) 57.6
  3. c) 67.5
  4. d) 47.6

Answer: b)

3) 872=75×9, then what is the value of x?

  1. a) 6
  2. b) 8
  3. c) 7
  4. d) 3

Answer: a)

4) Prabhu score 40 of marks and failed by 15 marks and Rahul scored 47 of marks and got 20 marks more than required to pass. What is the pass percentage?

  1. a) 41
  2. b) 44
  3. c) 43
  4. d) 42.5

Answer: c)

5) 57 of 820 – 38 of 350 = ?

  1. a) 343.4
  2. b) 334.4
  3. c) 443.3
  4. d) 344.3

Answer: b)

6) If ‘VJMK’ is written as ‘XHOI’ and ‘SNBQ’ is written as ‘ULDO’. Then, how will ‘BITS’ is written as?

  1. a) DGVU
  2. b) CGQV
  3. c) DGVQ
  4. d) DKVU

Answer: c)

7) What is the angle difference between the hour and minute hands of the clock when the time is 5.10 PM?

  1. a) 82.5°
  2. b) 97°
  3. c) 95°
  4. d) 105°

Answer: c)

8) Find the odd one out.

µ£¥9

    A        B         C          D

  1. a) D
  2. b) C
  3. c) A
  4. d) B

Answer: a)

9) What day of the week was on 10th June 2009?

  1. a) Thursday
  2. b) Wednesday
  3. c) Monday
  4. d) Sunday

Answer: b)

10) Ram introduce a girl that “She is the only daughter of my father’s sister’s husband”. Then how is that girl related to Ram?

  1. a) Aunt
  2. b) Sister
  3. c) Niece
  4. d) Cousin

Answer: d)

11) World Hindi Day is celebrated on?

  1. a) February 8
  2. b) March 26
  3. c) January 10
  4. d) January 12

Answer: c)

12) The headquarters of International Organisation for Standardisation is located in which of the following cities?

  1. a) Geneva, Switzerland
  2. b) Manila, Philippines
  3. c) New York, , USA
  4. d) Paris, France

Answer: a)

13) Prajnesh Gunneswaran is related with which sport?

  1. a) Cricket
  2. b) Badminton
  3. c) Tennis
  4. d) Hockey

Answer: c)

14) Which of the following countries host the FIFA World Cup 2018?

  1. a) Brazil
  2. b) South Africa
  3. c) Russia
  4. d) Germany

Answer: c)

15) Which of the following companies launches new e-commerce platform re-weave.in for handloom weavers?

  1. a) Infosys
  2. b) Microsoft
  3. c) Google
  4. d) IBM

Answer: b)

16) The substances which have infinite electrical resistance are called

  1. a) Resistors
  2. b) Conductors
  3. c) Condensers
  4. d) Insulators

Answer: d)

17) Silicon is a polymer of

  1. a) Tetraalkyl silane
  2. b) Silicon tetrachloride
  3. c) Dealkyl dichloro silane
  4. d) Silane

Answer: c)

18) Which of the following is not a nucleon?

  1. a) Positron
  2. b) Proton
  3. c) Neutron
  4. d) Electron

Answer: a)

19) Saliva helps in the digestion of which of the following?

  1. a) Starch
  2. b) Fats
  3. c) Proteins
  4. d) Vitamins

Answer: a)

20) Adrenal gland is situated in

  1. a) Above the heart
  2. b) Neck
  3. c) Stomach
  4. d) Kidney

Answer: d)

Advertisements