RRB Quiz Day 2 Practise Test

RRB Quiz Day 2 Practise Test – Dear students, you know that mixed chapter of question is a part of getting points and every chapter is important. Therefore, we are providing 15 questions. Solve all these quizzes every day so that you can improve your accuracy and speed. We also provide lots of questions. So you can practice that chapter which takes more time to solve the questions.

[WpProQuiz 2]

RRB Day-2 (15 min)

1) Read the given statements and conclusions carefully and select the options which of the following conclusions logically follows.

Statements:

Some Cat are Rat

No Rat is Cow

All Cow are Rabbit

Conclusions:

  1. Some Rat are not Rabbit
  2. No Cat is a Cow
  1. Only conclusion I follows
  2. Only conclusion II follows
  3. Both conclusions I and II follow
  4. Neither conclusion I nor II follows

Answer: d)

2) If sin θ+cosec θ=2, then sin2 θ+cosec2 θ is equal to:

  1. a) 0
  2. b) 1
  3. c) 2
  4. d) 4

Answer: c)

3) By selling an article for Rs. 3640, a man losses 9. His gain or loss percent if he sells it for Rs. 4200 is:

  1. a) No loss or gain
  2. b) Loss 5
  3. c) Gain 5
  4. d) Gain 7.5

Answer: c)

4) What is the compound interest earned from the sum of Rs. 18000 for 7 annual rate of interest in two years?

  1. a) Rs. 2608.2
  2. b) Rs. 2806.4
  3. c) Rs. 2460.2
  4. d) Rs. 2508.6

Answer: a)

5) Which team is the current champion of the ICC Women’s Cricket World Cup?

  1. a) India
  2. b) Australia
  3. c) New Zealand
  4. d) England

Answer: d)

6)

RRB Quiz Day 2 Practise Test

 

 

  1. a) 11
  2. b) 15.3
  3. c) 11.5
  4. d) 13

Answer: d)

7) The host city of Asian Games 2018 is:

  1. a) Malaysia
  2. b) Jakarta
  3. c) Pune
  4. d) Kathmandu

Answer: b)

8) A can alone do a work in 14 hours and B can do a work in 12 hours. Then both together complete the same work in how many hours?

  1. a) 81/7 hours
  2. b) 84/13 hours
  3. c) 7.5 hours
  4. d) 79/12 hours

Answer: b)

9) Find the next term in the following series.

F-21, H-19, K-16, O-12, ?

  1. a) S-8
  2. b) U-6
  3. c) T-7
  4. d) T-20

Answer: c)

10) Who was the political guru of Gandhiji?

  1. a) Gokhale
  2. b) Nauroji
  3. c) Tilak
  4. d) Lala Lajpati Rai

Answer: a)

11) In a code language, ‘good weather condition’ is written as ‘947’, ‘condition may wrong’ is written as ‘395’ and ‘May weather bad’ is written as ‘783’. Then, what is the code for ‘wrong’?

  1. a) 9
  2. b) 5
  3. c) 3
  4. d) Either 5 or 3

Answer: b)

12) How many straight lines are there in the given figure?

  1. a) 8
  2. b) 10
  3. c) 12
  4. d) 14

Answer: a)

13) Bhitarkanika  National Park is located in which state?

  1. a) Maharashtra
  2. b) Jharkhand
  3. c) Odisha
  4. d) Meghalaya

Answer: c)

14) Which meter is used for measuring the atmospheric pressure?

  1. a) Anemometer
  2. b) Barometer
  3. c) Hydrometer
  4. d) Viscometer

Answer: b)

15) How many times National Emergency has been declared in India?

  1. a) One
  2. b) Two
  3. c) Three
  4. d) Never

Answer: c)

Advertisements